Cursus JeugdZorgWerkers-Zeker met ouders

//Cursus JeugdZorgWerkers-Zeker met ouders
Laden Evenementen

Als JeugdZorgWerker doe je ontzettend belangrijk werk. Je begeleidt kinderen waarbij problematiek aanwezig is voortkomend uit een diagnose ADHD/ Autisme.

Je werk vraagt veel verantwoordelijkheid van je en heeft ook grote uitdagingen. Je begeleidt niet alleen de kinderen, ook ouders betrek je in het veranderproces.

Sommige ouders zijn makkelijker dan andere ouders. Met de één heb je een betere klik dan met de ander. En bij een aantal voel je misschien zelfs wel onzekerheid of irritaties.

Om de doelen met de kinderen te kunnen bereiken is het belangrijk dat je samen met ouders werkt en met hen samen een route uitstippelt.Maar hoe doe je dit als het niet zo lekker loopt tussen jou en die ouder?

Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan en daar gaat de Happy KidsCare Academy je bij helpen.


Zeker met ouders

“Leer hoe jij met motiverende gesprekstechnieken ouders kunt betrekken bij het ontwikkelingsproces van hun kind”.


De Happy KidsCare Academy werkt vanuit een bewezen methode, waarmee Happy KidsCare al jarenlang succesvolle resultaten met gezinnen heeft behaald.


 Bij de Happy KidsCare Academy leer jij:

afstudeerhoedje Gesprekstechnieken waardoor jij leert om beter te motiveren en samen te werken

afstudeerhoedje Hoe je weerstand leert zien als een feestje!

afstudeerhoedje Om het gedrag achter het gedrag te verklaren


De Happy KidsCare Academy is ontstaan vanuit Happy KidsCare. Deze organisatie is opgericht door Nilza Miranda & Judith Nieuwpoort. HKC begeleidt kinderen met ADHD/ Autisme problematiek middels logeer- groep- en ambulante begeleiding.

HKC heeft een positieve, enthousiaste en oplossingsgerichte manier van werken, waardoor begeleidingsdoelen spelenderwijs binnen afzienbare tijd worden behaald.


Training

  • De training start op dinsdag 14 november 2017 van 13.30 – 17.00 uur
  • Je leert 5 effectieve gesprekstechnieken
  • Er is direct de mogelijkheid om deze te oefenen

SKJ geaccrediteerd!

Note

Rolmodel: Als professional vervul jij een belangrijke rol binnen het gezin. Je bent een aanspreekpunt voor ouders, op momenten dat ze het nodig hebben. Hoe kun jij je rol op een gelijkwaardige manier inzetten, zodat ouders openstaan om veranderingen te integreren.

Vertrouwen: Hoe kun jij een ouder weer vertrouwen geven in de ontwikkelingen van zijn/ haar zoon/ dochter? Ouders hebben vaak al zoveel meegemaakt, waardoor de hoop is verlopen. Vertrouwen maakt plaats voor controle en frustraties. Leer hoe je ouders weer vertrouwen kunt geven tijdens de training.

Samenwerken: Leer hoe je kunt samenwerken met ouders. Uiteindelijk hebben de ouders de eindverantwoordelijkheid en dienen zij de regie weer terug te krijgen. Aan de hand van de gesprekstechnieken kun jij ouders motiveren om meer betrokkenheid te tonen bij de ontwikkeling van hun zoon/dochter.