Gespecialiseerde Groepsbegeleiding (EigenWijs)

De EigenWijs groepsbegeleiding van Happy KidsCare is er voor kinderen (8 t/m 18 jaar) met omgangsproblemen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan stoornissen in het autistisch spectrum, AD(H)D, MCDD en aanverwante gedragsproblematiek.

  • Leeftijd 8 t/m 13 jaar, doordeweekse dagen
  • Leeftijd 13 t/m 18 jaar, zaterdag 1 x per maand. (zie onderstaand de data)

Veel van deze kinderen hebben moeite om deel te nemen aan het verenigingsleven. Ze begrijpen het spel niet of vinden het lastig om de gegeven instructies uit te voeren.
Voor de ontwikkeling en groei is het belangrijk dat ieder kind zich kan ontspannen en onbezorgd kan spelen met leeftijdsgenootjes.
Bij de groepsbegeleiding leren ze spelenderwijs om in groepsverband te functioneren door middel van diverse gerichte activiteiten en sociale vaardigheidstrainingen. Daarnaast zijn ze bij EigenWijs niet anders dan andere kinderen, ze kunnen volledig zichzelf zijn.
We creëren een veilige en vertrouwde omgeving waar ieder kind gewoon kind kan zijn. Lekker spelen met leeftijdsgenootjes met als doel dat ze op termijn mee kunnen doen met de reguliere naschoolse activiteiten.


Mijn zoon kon niet meekomen op de voetbalclub. Het lukte hem niet om aansluiting te vinden bij zijn teamgenoten. Bij de groepsbegeleiding van Happy KidsCare heeft hij het ontzettend naar zijn zin. Elke keer gaat hij er met plezier naar toe. Veel nieuwe vriendjes en zijn zelfvertrouwen is enorm omhoog gegaan!

Groepbegeleiding
Groepsbegeleiding is een sterk middel om een kind te begeleiden. De dynamiek die in een groep ontstaat, kun je heel goed vergelijken met de werkelijkheid.

In een groep komt het gedrag van een kind sneller en duidelijker naar voren. De gespecialiseerde begeleiders van Happy KidsCare kijken naar de individuele behoeftes en s

pelen hier op in. Er kunnen ook situaties nagebootst worden.

Tijdens deze gespecialiseerde groepsbegeleiding leren de kinderen zichzelf en hun talenten kennen. Op een speelse manier wordt er gewerkt aan het opbouwen van zelfkennis, eigenwaarde en sociale vaardigheden.

Onze groepen
De groepen zijn ingedeeld op leeftijd:
8 t/m 13 jaar
Maandag       15.30 uur – 19.00 uur
Dinsdag         15.30 uur – 19.00 uur
Woensdag     13.00 uur – 17.00 uur
Donderdag    15.30 uur – 19.00 uur

In reguliere vakanties:
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag: 9.00 uur – 13.00 uur

13 t/m 18 jaar
1x per maand op zaterdag van 10.00 – 15.00 uur
– Zaterdag 26 oktober 2019
– Zaterdag 30 november 2019
– ovb Zaterdag 14 december Kerstboomactie

2020
1 x per maand op zaterdag van 10.00 toto 14.00 uur

– Zaterdag 4 januari 2020
– Zaterdag 1 februari 2020
– Zaterdag 29 februari 2020
– Zaterdag 4 april 2020
– Zaterdag 2 mei 2020
– Zaterdag 6 juni 2020
– Zaterdag 4 juli 2020

Locatie
Happy KidsCare EigenWijs
Bizetstraat 50
2625 AX Delft

Aanmelden
U kunt uw kind voor deze gespecialiseerde groepsbegeleiding aanmelden als er een indicatie is afgegeven. Indien u nog geen indicatie heeft dan kunt u dit via het jeugdloket van uw gemeente aanvragen.

Stuur een mail aan info[@]happykidscare.nl o.v.v. EigenWijs
Geef hierbij uw indicatiecode en de contactgegevens aan.
Wij zullen dan op korte termijn contact met u opnemen.

Vragen en informatieVoor vragen kunt u terecht bij ons secretariaat, bereikbaar onder kantooruren op 015 – 21 45 140


Mijn dochter had een laag zelfbeeld. Vond het moeilijk om vriendinnetjes te maken en zat na school vaak alleen op haar kamer. Bij de groepsbegeleiding van Happy KidsCare heeft ze op een speelse manier geleerd hoe ze contact maakt en zijn haar eigenwaarde en sociale vaardigheden echt enorm verbeterd!