Groepsbegeleiding EigenWijs  (werken aan eigenwaarde en zelfvertrouwen) 

Kinderen in de leeftijdsgroep van 8 t/m 13 jaar gaan een belangrijke levensfase in. Het is de leeftijd waarop een duidelijk zelfbeeld ontstaat. Voor kinderen uit de doelgroep van Happy KidsCare is dit helaas vaak een negatief zelfbeeld. Ook voor de kinderen in de puberleeftijd is er een zaterdaggroep om aan de puberissues training te bieden.

De diagnose kan een grote rol spelen in het hebben van weinig zelfvertrouwen, zeker wanneer kinderen sterk hun beperkingen ervaren. Ook negatieve reacties vanuit de omgeving kunnen hier bepalend in zijn. Juist voor deze kinderen is het extra belangrijk om geconfronteerd te worden met wat ze wel goed kunnen!

Tijdens deze gespecialiseerde groepsbegeleiding leren de kinderen met ADHD en Autisme, zichzelf en hun talenten kennen. Op een speelse manier wordt er gewerkt aan het opbouwen van zelfkennis, eigenwaarde en sociale vaardigheden.

Elke bijeenkomst wordt op een interactieve wijze psycho-educatie geboden voor de kinderen. Na deze leerzame en inzichtelijke training, wordt er geoefend met het toepassen van sociale vaardigheden in de groep, middels groepsbegeleiding. Als afsluiting van de meeste bijeenkomsten zullen de kinderen ter behoeve van de zelfredzaamheid, gezamenlijk koken en met elkaar avond eten.

De activiteiten zullen plaatsvinden op de dinsdag-, woensdag-, donderdagmiddagen en zaterdag op onze locatie in Delft.

  • Kan jouw zoon/dochter niet meekomen op een (sport) vereniging?
  • Heeft jouw zoon/dochter moeite met andere kinderen?
  • Gun jij jouw zoon/dochter een ongedwongen omgeving waar hij spelenderwijs leert om van zijn uitdagingen een kracht te maken?

Meld je kind nu aan!

Dagen:

  • Maandag  – 15.30 uur – 19.00 uur
  • Dinsdag – 15.30 uur -19.00 uur
  • Woensdag –  14.00 uur – 19.00 uur 
  • Donderdag – 15.30 uur – 19.00 uur
  • Zaterdag- 10.00 uur – 17.00 uur (pubergroep) v.a. 17 maart 2018

*Aanmelden is mogelijk als er een indicatie is afgegeven door de Gemeente Delft, Den Haag, Westland, Zoetermeer, Midden- Delfland, Voorschoten, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker- Nootdorp, Rijswijk voor groepsbegeleiding. Heb je geen indicatie? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.