Happy KidsCare zorgt ervoor dat kinderen veilig kunnen blijven op groeien in de vertrouwde thuissituatie!

De kinderen ontwikkelen een sterke basis, zodat ze kunnen meedraaien in de maatschappij.

Wat je aandacht geeft groeit

Kinderen maken spelenderwijs een immense groei door. Van jong tot oud, welke diagnose dan ook, blijken in de praktijk met elkaar door één deur te kunnen. Het geheim van onze organisatie is dat er zeker wel regels zijn, alleen deze worden niet benadrukt. Het accent wordt gelegd op wat wél mag en kan.

Doelgroep

De weekenden en midweken zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. De leeftijd voor de logeerbegeleding is voor iedereen tussen de 6 en 18 jaar, waarbij problematiek aanwezig is voortkomend uit het Autistische spectrum en/of ADHD met daarbij aanverwante problematiek.

Hierbij kun je denken aan pdd-nos, odd, klinefelter syndroom, hechtingsproblematiek.

Traject

Voor een optimaal resultaat en de integratie van de kinderen in de groep raden we aan minimaal 9 maanden deel te nemen, één weekend of midweek per maand.

Evaluatie na het verblijf ervaren wij als een must. Als ouder krijg je hierdoor een nog bredere kijk op het gedrag van je kind. Verslagen zijn altijd in te lezen door middel van een klantvriendelijk systeem. Binnen een half jaar zal al een grote verandering tot stand zijn gekomen.

Groepen

De logeerbegeleiding vindt plaats in Kijkduin  (  StrandKameleonGroep I en II) en `s-Gravenzande (ZandKameleon- , PolderKameleo & BosKameleonGroep).

Bij aanmelding wordt gekeken in welke van deze groepen het kind het beste past.

Locatie

Wat betreft de locatie verblijven de kinderen in een mooi vakantiepark. Ieder kind zal het weekend in een vast kleiner groepje doorbrengen in een vakantiehuisje. De groepen bestaan uit ongeveer 4 kinderen en hun begeleiders.

Activiteiten

Overdag worden er allerlei gezamenlijk activiteiten ondernomen en is de groep soms groter. Hier zitten uitjes tussen zoals naar het zwembad, een survivalbaan, naar de dierentuin etc. Maar op de locatie zelf wordt er ook veel gedaan aan pedagogische sport & spel activiteiten.  Inspanning en ontspanning is een belangrijke balans voor deze kinderen. Voor hen is er dus ook genoeg ruimte om zich terug te trekken op de kamers of in de huisjes wanneer er even te veel prikkels zijn geweest.

De weekenden kenmerken zich door een goede balans tussen werken aan de zelfredzaamheid en sociale vaardigheden, inspanning en ontspanning en simpelweg genieten en plezier maken!

Data weekenden & vakanties

Data voor de logeerbegeleiding zijn hier te vinden.

Fotoboek

Tijdens de vakanties en weekenden worden er veel foto’s genomen en die plaatsen we in een speciaal fotoboek. Alleen bestemd voor de deelnemers -> Ga naar het fotoboek

 

Happy KidsCare activiteit

Happy KidsCare survival

Survival activiteit