• Waar krijgen de kinderen een positief gevoel bij?
  • Hoe kunnen kinderen in een euforische stemming gebracht worden?
  • Waarom vervelen kinderen zich?
  • Wat hebben ze nodig?

Dit zijn zomaar wat basis vragen om op zoek te gaan naar mogelijkheden en de behoefte van een kind?

Kinderen vinden het leuk om op te merken dat ze ergens in uitblinken.

Een stille jongen van 15 jaar was 2x mee geweest met een logeerweekend. Die weekenden was hij kortaf in zijn antwoorden, staarde voor zich uit op een stoel en had met regelmaat slaande ruzie met zijn zus. Dit was zijn manier van contact maken merkten wij op.

Andere kinderen waren een beetje bang voor hem. De begeleiders kregen tijdens het 3e kidsweekend echt contact met hem. We bleven contact met hem opzoeken door; langs te lopen en een aai over zijn bol te geven, een schouderklopje. Verzorgen van zijn maaltijden die hij lekker vindt.

Op een onbewaakt moment was hij van een stuk papier een papegaai aan het maken. Werkelijk geweldig! Alle kinderen stonden om hem heen zijn kunstwerk te bewonderen.

De tafel werd buiten gezet en iedereen kwam erbij, zodat hij kon laten zien welke stappen er nodig zijn om zo’n papegaai te kunnen maken. Dat was het begin van zelfvertrouwen, openstellen en voelen dat hij er toe doet. Inmiddels is hij heel sociaal, vrolijk en zorgzaam. De slaande ruzies met zijn zus zijn verdwenen.

Iets doen waar je blij van wordt, wat je leuk vindt is enorm belangrijk. Als volwassene vergeet je dit soort dingen snel, omdat er geen tijd voor is, geen geld. We vergeten echter dat het juist enorm belangrijk is voor de kwaliteit van je leven, om te investeren in je behoefte. Dit is als benzine voor je auto, voeding voor je lichaam, water voor je bloemen 🙂

 

Nilza Miranda & Judith Nieuwpoort streven ernaar om samen met het team binnen Happy KidsCare een veilige plek te creëren, zodat ouders & kinderen weer happy worden met zichzelf en elkaar, ondanks en wellicht dankzij een diagnose.

Kijk voor onze dienstverlening op www.happykidscare.nl