Hoe blijf je uit de dynamiek van je kind?

Kinderen kunnen je zo heerlijk verleiden. Ben je net nog ontzettend boos geweest en dan komt hij met een allerliefste glimlach voor je staan, zegt dat hij van je houdt en of hij nog éééventjes mag computeren….. Daar kan je natuurlijk geen nee tegen zeggen, toch?

Kinderen weten precies hoe ze iets voor elkaar kunnen krijgen.

Zo gebeurt het ook met een woede uitbarsting. Je weet als je nee zegt tegen je kind dat hij dan helemaal uit zijn stekker kan gaan. Je denkt wel 3x na voordat je een nee antwoord…..

Kinderen gebruiken hun woede uitbarsting om iets voor elkaar te krijgen..

Vooral in de pubertijd vinden moeders het lastig om kinderen te corrigeren en voet bij stuk te houden, omdat die woede uitbarsting ook zo heftig kan zijn.

Onderstaand 3 stappen die je moet zetten om er voor te zorgen dat je uit de dynamiek van je kind blijft.

Stap 1:

Ontdek bij jezelf of je vindt dat je je gelijk wilt halen of dat het echt niet oké is wat je kind wilt.

Kinderen kunnen ontzettend woedend worden als ze voelen dat het onrechtvaardig is wat jij zegt.

Stap 2:

Als je kind in een heftige emotie terecht komt, reageer er niet op. Laat het gaan…Benoem dat het oké is dat hij zich zo voelt, dat je het begrijpt en dat jij er voor hem bent.

Ga verder geen discussie aan en reageer zeker niet op die emotie. Anders ga je mee in zijn dynamiek en zet je jezelf op gelijke hoogte als je kind, terwijl jij volwassen bent.

Stap 3:

Op een ander moment bespreek je het voorval. Je vraagt aan hem wat jij kan doen om er voor te zorgen dat hij zo’n uitbarsting niet meer krijgt.

Het antwoord zal je verbazen 🙂

Succes!

Nilza Miranda & Judith Nieuwpoort streven ernaar om samen met het team binnen Happy KidsCare een veilige plek te creëren, zodat ouders & kinderen weer happy worden met zichzelf en elkaar, ondanks en wellicht dankzij een diagnose.

Kijk voor onze dienstverlening op www.happykidscare.nl